De 5 Voordelen van een Professional Organizer

Als je gaat googelen op het woord Opruimen krijg je de volgende definitie, Opruimen is het schiften, sorteren en opbergen van spullen zodat het netjes wordt en de spullen makkelijk terug te vinden zijn. Dat klinkt natuurlijk harstikke logisch, een gevalletje open deur maar wat als het woord opruimen voor jou nou heel een andere betekenis heeft als wat Google beweerd.

Dat het voor jou meer klinkt als een beladen woord, als iets zwaars. Dat het meer de definitie krijgt van iets wat nog gedaan moet worden maar waar je totaal geen zin in hebt. Want zeg zelf er zijn toch veel leukere dingen te doen dan te gaan opruimen? Maar ja je hebt een huis en je hebt spullen en wil je het een beetje overzichtelijk houden en netjes en gezellig dan is opruimen iets onvermijdelijks.

Opruimen de nieuwe trend

Het klinkt wellicht een beetje vreemd maar opruimen is de laatste tijd de nieuwe trend. Tuurlijk gedurende de Lockdown hadden mensen niets beters te doen dan een grootte schoonmaak te houden in en om hun huis en stonden er files voor de milieu straten. Kringloopwinkels die op een gegeven moment weigerden nog spullen aan te nemen want al die overvloed die binnenkwam konden zij niet meer kwijt. Maar los van dit alles blijft opruimen hot en happening.

Series als “The Home Edit” op Netflix – tikkie Uber Amerikaans het kwijl loopt spontaan je tv uit maar toch het kijkt stiekem wel lekker weg- zijn super populair. En je hoeft Insta maar te openen en je ziet de meest georganiseerde keukenkastjes voorbijkomen die je ooit eerder gezien hebt in je leven. Maar ook minimalisme of ontspullen zijn termen die regelmatig langs komen in de media. Het is ook niet zo gek dat het beroep Professional Organizer – in Nederland ook wel Opruimcoach genoemd- het beroep van de toekomst genoemd wordt.

En hoewel sommige mensen denken dat een Professional Organizer alleen helpt bij mensen die door de hoeveelheid spullen hun huis niet meer zien- ook wel de “Hoarders” genoemd of alleen hun diensten aanbieden voor “The Rich and Famous” kan ik je vertellen dat een Professional Organizer iedereen kan helpen bij opruimen, ongeacht de grootte van je woning of de hoeveelheid spullen die je bezit.

Hulp van een Professional Organizer 

Je hebt vast weleens iemand ingeschakeld die je ergens meegeholpen heeft. Denk hierbij aan een interieurverzorgster, een glazenwasser, een diëtist, Personal Trainer of een klusjesman. Mensen die je geholpen hebben om je leven een stuk aangenamer te maken. Alleen vraag ik mij nu wel af of die diëtist en/of Personal Trainer je leven aangenamer maken. Maar dat terzijde. Deze mensen heb je ingeschakeld om je te helpen. Zeker als het gaat om dingen die wij zelf niet kunnen, waar wij een stok achter de deur nodig hebben om een doel te bereiken of waar wij gewoon weg zelf geen tijd of zin in hebben.

En laten wij eerlijk zijn in opruimen heb je ook vaak geen zin of geen tijd want er zijn anderen zaken die meer prioriteit behoeven. Of schaam jij je zo voor de chaos in je huis dat je dit liever niet wil laten zien aan een wildvreemde. Dan is het wellicht fijn om te weten dat er Professional Organizers bestaan die jou hierbij kunnen helpen. Twijfel je nog?

Hierbij 5 voordelen van het werken met een Professional Organizer.

De 5 Voordelen 

1. Overzicht

Door de hoeveelheid spullen die je bezit kan het zijn dat je het overzicht kwijt bent. Of zitten er spullen tussen waar je een emotionele band mee hebt. Een Professional Organizer helpt jou om enige afstand te creëren tussen jou en je spullen, zodat je het geheel beter kunt bekijken. Ook is een Professional Organizer niet emotioneel betrokken bij jouw spullen en kan jou hierbij goed ondersteunen wat wel en niet bijdraagt aan jouw blije gevoel en huidige identiteit.

2. Geduld & Rust

Door de hoeveelheid spullen heb je soms geen idee waar te beginnen. En raak je al snel gestrest en ligt stoppen met de opruimklus alweer om de hoek te wachten. Een Professional Organizer weet als geen ander hoe je een opruimklus het beste aan kan pakken. Door met geduld en rust het opruimproces samen met jou te begeleiden. En zo samen stap voor stap tot het grotere doel te komen.

3. Kennis & structuur

Wellicht herkenbaar, meerdere keren ben je vol goede moed begonnen aan een opruimklus. Heb je allerlei bakken en manden gekocht en ben je enthousiast aan de slag gegaan met een poging om je huis of kast te herorganiseren. Een tijdje gaat dit ook harstikke goed maar na een paar weken of maanden komt er toch weer de klad in. En is het weer net zo’n chaos als voorheen. Door kennis en ervaring weet een Professional Organizer wat wel en niet werkt en kan zij tips en tricks leren op het gebied van opruim- en opbergoplossingen die bij jou huidige identiteit en levensstijl passen. Tevens helpt zij ook bij het opzetten van opbergsystemen zodat er een structuur ontstaat waardoor je je huis makkelijk opgeruimd kunt houden.

4. Focus

Een Professional Organizer helpt jou “on track te blijven”, waardoor je productiever bent en niet afgeleid wordt door allerlei andere zaken. Voordeel hiervan is dat je veel sneller klaar bent met de opruimklus. Dat klinkt toch heerlijk niet?

5. De Finish

Zoals ik eerder omschreef in je eentje ben je sneller geneigd om af te haken. Zeker als je overweldigd wordt door al je spullen en het overzicht niet meer ziet. En als dan ook nog eens de moeheid toeslaat of de motivatie wegebt dan is het snel gedaan met de opruimklus. Een Professional Organizer steunt jou en begeleid je hierdoor heen zodat je sneller je doel bereikt > namelijk de Finish!

Wil jij loskomen van de schaamte van de hoeveelheid spullen in je huis of je huis weer de oplaadplek laten zijn die het verdient door de gezelligheid en overzicht in je huis terug te brengen bedenk dan dat de hulp van een Professional Organizer uiteindelijk een investering is in jezelf. Een investering in meer tijd voor jezelf, meer tijd voor de zaken die er echt voor je doen. Om van een chaotisch leven terug te komen naar een leven in verbondenheid.

Zie jij een match met mij zodat wij samen van jouw huis weer de oase van rust kunnen creëren. Neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek zodat wij kunnen ervaren of er een klik tussen ons is